Pečený ovocný čaj

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 l Borůvky
  • 1 l Rybíz červený
  • 0.1 dl Rum
  • 1 kg Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 503 kcal
  • Sacharidy 128 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 128 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 354.5 mg
  • Vláknina 13506.2 mg
  • Vitamín A 13506.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybíz a borůvky přebereme a v cedníku propláchneme studenou vodou. Okapané je dáme do plochého hrnce nebo menšího pekáče, zasypeme cukrem, přilijeme rum, přidáme skořici a na ohni necháme za stálého míchání zkaramelizovat, až se odpaří voda a zůstane jen hustá šťáva.

  • 2

    Horkou šťávu přelijeme do menších uzavíratelných skleniček, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháne pomalu vychladnout.

Komentáře k receptu