Višně naložené v medu s rumem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 827 kcal
- Sacharidy 134 g
- Tuky 1 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 134 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 415.4 mg
- Vláknina 6933.3 mg
- Vitamín A 6933.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Višně přebereme, očistíme, na sítu propláchneme a necháme okapat.
-
2
Med nalijeme do větší pánve a rozehřejeme. Přisypeme višně a krátce povaříme. Pěnu vytvořenou na povrchu průběžně sebereme. Poté ovoce vyjmeme děrovanou naběračkou a rozdělíme do čistých sklenic.
-
3
Med ještě krátce povaříme a horkým přelijeme višně. Do každé sklenice přidáme trochu rumu, ihned zavíčkujeme a zabalené v dece necháme vychladnout. Uchováme na temném a studeném místě.