Švestky a hrušky naložené s rumem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 1 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 104 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 462.5 mg
- Vláknina 18760 mg
- Vitamín A 18760 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrušky omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na poloviny a odstraníme jadřince. Cukr rozmícháme ve vodě, přivedeme k varu a vložíme hrušky. Doměkka povaříme, vyjmeme děrovanou naběračkou a přemístíme do mísy. Zakápneme šťávou vymačkanou z citronu.
-
2
Švestky důkladně omyjeme a podélně nařízneme. Doměkka povaříme v tomtéž roztoku, vyjmeme a přidáme k hruškám. Jakmile ovoce vychladne, vložíme do 5l lahve.
-
3
Do nálevu přisypeme Petol, krátce povaříme a po vychladnutí jím zalijeme ovoce. Nakonec přidáme rum, láhev převážeme celofánem a uložíme na tmavém a studeném místě. Používat můžeme během celé zimy.