Povidla z čerstvých švestek s octem a rumem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 231 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 1 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 262.8 mg
- Vláknina 4755.2 mg
- Vitamín A 4755.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Švestky důkladně omyjeme, odstraníme stopky a vypeckujeme. Na masovém mlýnku umeleme, přidáme cukr, ocet, skořici a rum. Promícháme, odložíme a necháme stát do druhého dne.
-
2
Poté vaříme po částech, za stálého míchání do zhoustnutí. Horká povidla rozdělíme do sklenic, po vychladnutí zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě.