Povidla z čerstvých švestek s octem a rumem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 400 g Cukr krystal
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 7.5 dl Ocet kvasný lihový
  • 0.5 dl Rum
  • 2 kg Švestky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 231 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 262.8 mg
  • Vláknina 4755.2 mg
  • Vitamín A 4755.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Švestky důkladně omyjeme, odstraníme stopky a vypeckujeme. Na masovém mlýnku umeleme, přidáme cukr, ocet, skořici a rum. Promícháme, odložíme a necháme stát do druhého dne.

  • 2

    Poté vaříme po částech, za stálého míchání do zhoustnutí. Horká povidla rozdělíme do sklenic, po vychladnutí zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu