Kompot z čerstvých rynglí ochucený rumem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1087 kcal
- Sacharidy 234 g
- Tuky 15 g
- Sodík 429 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 234 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 231.4 mg
- Vláknina 4350.6 mg
- Vitamín A 4350.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Použijeme menší, zralé, ale tvrdé ryngle. Důkladně je omyjeme a osušíme.
-
2
Mezitím cukr rozmícháme ve vodě, přidáme skořici, hřebíček a povaříme. Do vroucího nálevu vložíme ryngle a dál zahříváme.
-
3
Jakmile začnou praskat, vyjmeme je a rozdělíme do čistých sklenic. Roztok ještě chvíli provaříme, vyjmeme koření a nálevem zalijeme ovoce. Do každé sklenice přidáme 2 lžíce rumu a ihned zavíčkujeme. Zabalené v dece necháme vychladnout a poté uložíme na temném a suchém místě.