Hruškový kompot ochucený rumem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 0 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 88 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 244 mg
- Vláknina 14403.5 mg
- Vitamín A 14403.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrušky omyjeme, rozkrojíme je na čtvrtiny a odstraníme z nich jadřince. Na chvíli je namočíme do vody promíchané s citronovou šťávou. Mezitím cukr povaříme ve vodě, do tohoto vroucího nálevu pak přemístíme hrušky a rozvaříme je doměkka.
-
2
Hrušky poté vyjmeme a rozdělíme do sklenic. Nálev ještě krátce povaříme, přidáme do něj rum a po chvilce míchání jím horkým zalijeme ovoce. Sklenice zavíčkujeme a necháme vychladnout zabalené v dece. Uložíme na temném a suchém místě.