Borůvkový džem s rumem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 239 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 0 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 103.5 mg
- Vláknina 6400 mg
- Vitamín A 6400 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky přebereme, očistíme, na sítu důkladně propláchneme a nasypeme do hrnce. Krátce povaříme, poté přisypeme cukr a za stálého míchání dál vaříme do zhoustnutí. Na závěr přilijeme rum a promícháme.
-
2
Džem rozdělíme do skleniček, necháme vychladnout a uzavřeme. Odložíme a uchováme na temném a chladnějším místě.