Hořící punč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 345 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 0 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 227.1 mg
- Vláknina 1912.2 mg
- Vitamín A 1912.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červené víno nalijeme do kastrůlku, přidáme med, skořici a pomalu za občasného míchání prohřejeme. Horké víno rozlijeme do dvou silnostěnných sklenek.
-
2
Do každé sklenky na hladinu položíme plátek citrónu, na něj položíme kostku cukru, který polijeme rumem. Rum zapálíme a punč ihned podáváme. Oheň dohoří a my se můžeme zahřát popíjením lahodného grogu.