Hořící punč

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 2 kostka Cukr kostkový
  • 40 g Med včelí
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.333333 ks Citrony
  • 3 dl Víno červené
  • 1 dl Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 345 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 227.1 mg
  • Vláknina 1912.2 mg
  • Vitamín A 1912.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červené víno nalijeme do kastrůlku, přidáme med, skořici a pomalu za občasného míchání prohřejeme. Horké víno rozlijeme do dvou silnostěnných sklenek.

  • 2

    Do každé sklenky na hladinu položíme plátek citrónu, na něj položíme kostku cukru, který polijeme rumem. Rum zapálíme a punč ihned podáváme. Oheň dohoří a my se můžeme zahřát popíjením lahodného grogu.

Komentáře k receptu