Bůček s rumem a javorovým sirupem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Cukr třtinový
  • 6 g Sůl
  • 3 g Skořice mletá
  • 60 g Koření grilovací
  • 40 ml Ocet vinný
  • 80 ml Rum
  • 120 ml Sirup javorový
  • 40 ml Pomerančová šťáva
  • 1 dl Olej olivový
  • 1 kg Vepřový bok
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1162 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 105 g
  • Sodík 568 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 387.3 mg
  • Vláknina 557.7 mg
  • Vitamín A 557.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bůček vložíme do keramické mísy, zalijeme olejem, posypeme kořením a solí, zakryjeme a necháme přes noc marinovat.

  • 2

    Bůček vložíme na gril a za častého otáčení grilujeme 10 minut ze všech stran. Potom jej přemístíme na rošt se záchytnou nádobou na výpek a grilujeme 1 hodinu, průběžně otáčíme, aby se maso propeklo ze všech stran. Mezitím na pánev vložíme ingredience na grilovací omáčku, zahříváme, dokud se cukr nerozpustí a 10 minut necháme povařit na mírném ohni, až omáčka zhoustne.

  • 3

    Hotovou omáčkou potíráme bohatě bůček a ještě 15 minut dogrilujeme.

Komentáře k receptu