Bůček s rumem a javorovým sirupem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1162 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 105 g
- Sodík 568 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 387.3 mg
- Vláknina 557.7 mg
- Vitamín A 557.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bůček vložíme do keramické mísy, zalijeme olejem, posypeme kořením a solí, zakryjeme a necháme přes noc marinovat.
-
2
Bůček vložíme na gril a za častého otáčení grilujeme 10 minut ze všech stran. Potom jej přemístíme na rošt se záchytnou nádobou na výpek a grilujeme 1 hodinu, průběžně otáčíme, aby se maso propeklo ze všech stran. Mezitím na pánev vložíme ingredience na grilovací omáčku, zahříváme, dokud se cukr nerozpustí a 10 minut necháme povařit na mírném ohni, až omáčka zhoustne.
-
3
Hotovou omáčkou potíráme bohatě bůček a ještě 15 minut dogrilujeme.