Mramorová bábovka s hrozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Mouka polohrubá
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 150 g Cukr krupice
  • 50 g Kakao
  • 50 g Hrozinky
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 polévková lžíce Rum
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 2 polévková lžíce Hera
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 612 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 85 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 275.3 mg
  • Draslík 149.7 mg
  • Vláknina 2783.7 mg
  • Vitamín A 2783.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vyšleháme 6 žloutků se 70 g jemného krupicového cukru s vanilkovým cukrem, máslem, citrónovou kůrou a citrónovou šťávou do pěny. Pak postupně za stálého míchání přisypeme 200 g polohrubé mouky smíchané s kypřícím práškem do pečiva a přilijeme rum.

  • 2

    V sítu pod tekoucí vodou promyjeme zlaté hrozinky. Ze 6 bílků vyšleháme tuhý sníh, který zapracujeme do těsta. Těsto rozdělíme na dvě části, do jedné zamícháme 2 lžíce kakaa, do druhé hrozinky.

  • 3

    Formu vytřeme 2 lžícemi Hery, vysypeme hrubou moukou a nalijeme střídavě světlé a kakaové těsto.

  • 4

    Formu s těstem vložíme do předem vyhřáté trouby na 200 °C. Pečeme při 170 °C přibližně 30-35 minut.

  • 5

    Vychladlou bábovku před podáváním posypeme moučkovým cukrem s vanilkovým cukrem.

Komentáře k receptu