Dvojbarevný dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 300 g Mandle mleté
  • 20 g Kakao
  • 200 g Cukr moučkový
  • 20 g Cukr vanilka
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 30 g Cukr krupice
  • 240 g Cukr krupice
  • 120 g Mouka pšeničná hladká
  • 120 g Mouka pšeničná hrubá
  • 30 g Tuk
  • 30 g Mouka polohrubá
  • 100 ml Rum
  • 12 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 698 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 126 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 334.1 mg
  • Draslík 312.1 mg
  • Vláknina 4365 mg
  • Vitamín A 4365 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 6.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Metlou vyšleháme vejce s moučkovým cukrem, postupně přisypeme obě mouky a vymícháme těsto. Rozdělíme napůl, do jedné poloviny přimícháme kakao.

  • 2

    V misce smícháme mleté mandle, cukr, bílky a vyšleháme, přilijeme rum a znovu šleháme.

  • 3

    Formu vymažeme tukem, vysypeme polohrubou moukou, vložíme tmavý díl těsta, potřeme rumovým krémem, přiklopíme světlou polovinou těsta, vložíme do trouby a pečeme přibližně 35 minut. Dort necháme vychladnout.

  • 4

    Do kovové mísy rozklepneme vejce, přisypeme cukr, vanilkový cukr, rozšleháme, vložíme do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Vyndáme z vroucí vody a ještě šleháme do vychladnutí. Nakonec přimícháme máslo, krémem potřeme korpus dortu i po stranách.

  • 5

    Před podáváním dáme do lednice vychladit.

Komentáře k receptu