Dvojbarevný dort
Suroviny
- 300 g Mandle mleté
- 20 g Kakao
- 200 g Cukr moučkový
- 20 g Cukr vanilka
- 250 g Máslo čerstvé
- 30 g Cukr krupice
- 240 g Cukr krupice
- 120 g Mouka pšeničná hladká
- 120 g Mouka pšeničná hrubá
- 30 g Tuk
- 30 g Mouka polohrubá
- 100 ml Rum
- 12 ks Vejce slepičí
- 3 ks Vejce slepičí
- 3 ks Vaječný bílek slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 698 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 41 g
- Sodík 126 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 334.1 mg
- Draslík 312.1 mg
- Vláknina 4365 mg
- Vitamín A 4365 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 6.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Metlou vyšleháme vejce s moučkovým cukrem, postupně přisypeme obě mouky a vymícháme těsto. Rozdělíme napůl, do jedné poloviny přimícháme kakao.
-
2
V misce smícháme mleté mandle, cukr, bílky a vyšleháme, přilijeme rum a znovu šleháme.
-
3
Formu vymažeme tukem, vysypeme polohrubou moukou, vložíme tmavý díl těsta, potřeme rumovým krémem, přiklopíme světlou polovinou těsta, vložíme do trouby a pečeme přibližně 35 minut. Dort necháme vychladnout.
-
4
Do kovové mísy rozklepneme vejce, přisypeme cukr, vanilkový cukr, rozšleháme, vložíme do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Vyndáme z vroucí vody a ještě šleháme do vychladnutí. Nakonec přimícháme máslo, krémem potřeme korpus dortu i po stranách.
-
5
Před podáváním dáme do lednice vychladit.