Sváteční pudink

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 560 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 125 g Hrozinky
  • 30 g Mandle
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 90 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 125 g Mrkev kořen
  • 125 g Tuk
  • 90 g Cukr krupice
  • 125 g Strouhanka
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 10 g Citronová kůra
  • 60 g Kandovaná pomerančová kůra
  • 125 g Brusinky sušené
  • 250 g Rozinky bílé
  • 75 ml Rum
  • 40 ml Šťáva citrónová
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 447 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 128 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 62.1 mg
  • Draslík 150.8 mg
  • Vláknina 5590.3 mg
  • Vitamín A 5590.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mouku, tuk, mandle, mrkev, rozinky, sušené brusinky, sultánky, strouhanku, muškátový oříšek, kandovanou kůru, cukr

  • 2

    a nastrouhanou citronovou kůru. Přidáme citronovou šťávu, vejce a dobře promícháme.

  • 3

    Pudinkovou formu vymažeme máslem. Dáme do ní směs a uhladíme povrch.

  • 4

    Zavřeme víkem nebo zakryjeme pomazaným papírem na pečení, pak alobalem.

  • 5

    Formu vložíme na pařák nebo do hrnce s vroucí vodou, která dosahuje nejvýše do půlky formy. Zakryjeme a vaříme 6 hodin. Podle potřeby doplňujeme vodu.

  • 6

    Formu vyjmeme z pařáku nebo z hrnce a necháme vychladnout. Sejmeme víko nebo kryt z papíru a alobalu. Do pudinku uděláme špejlí několik dírek a nalijeme do nich rum.

  • 7

    Před podáváním pudink znovu rozehřejeme a vaříme ho další 2-3 hodiny. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu