Piškotový dort s jablkovou nádivkou a rumovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Jablka
  • 80 g Mandle
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 170 g Cukr krupice
  • 150 g Cukr moučkový
  • 200 g Cukr moučkový
  • 0.5 ks Citrony
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 0.125 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 720 kcal
  • Sacharidy 119 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 100 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 98 g
  • Cholesterol 497.6 mg
  • Draslík 272.9 mg
  • Vláknina 7128.9 mg
  • Vitamín A 7128.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 4.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme cukr se žloutky, strouhanou citronovou kůrou a vanilkou a třeme do zhoustnutí. Přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.

  • 2

    Těsto rozdělíme do 2 vymazaných a moukou vysypaných forem a upečeme 2 plásty. Hotové vyklopíme, necháme vychladnout, spojíme jablkovým krémem a přelijeme rumovou polevou.

  • 3

    Na krém udusíme doměkka jablka ve vodě se 100 g cukru a šťávou vymačkanou z citronu. Prolisujeme žíněným sítem. V míse umícháme do husté směsi zbytek cukru se žloutky a strouhanou citronovou kůrou, přidáme prolisovaná jablka, strouhané mandle a tuhý sníh ušlehaný z bílku. Zlehka promícháme a naplníme dort.

  • 4

    Na polevu utřeme cukr s vroucí vodou a rumem dle potřeby.

Komentáře k receptu