Kostky s hořkou čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 677 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 45 g
- Sodík 196 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 736.5 mg
- Draslík 102.5 mg
- Vláknina 1998 mg
- Vitamín A 1998 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu pedehřejeme na 180°Celsia.
-
2
Smícháme mouku se solí, přidáme 40 g cukru krupice, 20 g moučkového cukru a 210 g másla. Ze směsi vypracujeme drobenku.
-
3
Hranatou formu o rozměrech 22x20 cm vyložíme pečícím papírem tak, že papír sahá k okrajům. Drobenku napěchujeme do formy do stejnoměrné vrstvy a dáme péci do vyhřáté trouby. Pečeme cca 50 minut.
-
4
Mezitím utřeme žloutky s cukrem, přidáme rum, špetku soli, 90 g másla a nastrouhanou hořkou čokoládu. Směs dáme do kastrůku a za stálého míchání zahříváme pod bodem varu asi 6 minut, až směs zhoustne a pomalu stéká z vařečky. Krém se nesmí vařit.
-
5
Když je těsto téměř upečené, tj. cca po 40 minutách pečení, nalijeme na něj čokoládový krém a deset minut dopékáme.
-
6
Upečený dezert vyndáme z trouby, necháme vychladnout a potom dáme na hodinu do chladničky.
-
7
Po hodině dezert vyndáme z chladničky, pomocí pečícího papíru vyjmeme z formy, nakrájíme, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.