Flambované višně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 343 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 10 g
- Sodík 77 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 38.5 mg
- Draslík 269.4 mg
- Vláknina 2825 mg
- Vitamín A 2825 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Višně scedíme a zachováme 125 ml sirupu. Višně dáme do hrnce se sirupem a cukrem. Mírně ohřejeme a mícháme, až se cukr rozpustí, pak uvedeme do varu. Vaříme asi 5 minut, až se tekutina napůl vyvaří. Vmícháme mandlovou tresť.
-
2
Na višně nalijeme polovinu koňaku. Zbytek nalijeme do malého hrnce a mírně zahřejeme. Sejmeme ze sporáku a zapálíme. Hořící koňak nalijeme na višně.
-
3
Když plameny uhasnou, nalijeme višně i s omáčkou přes vanilkovou zmrzlinu a servírujeme.