Flambované banány
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 497 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 18 g
- Sodík 62 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 46.5 mg
- Draslík 871.2 mg
- Vláknina 12777.5 mg
- Vitamín A 12777.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo a cukr vložíme do pánve na smažení a mírně zahříváme, až se máslo a cukr rozpustí. Mícháme, aby se máslo spojilo s cukrem, a pak mícháme ještě dalších 5 minut.
-
2
Do karamelové směsi přimícháme skořici a přidáme banány. Smažíme je 3 minuty po každé straně, až jsou horké.
-
3
Na pánvi opatrně ohřejeme rum, sejmeme z hořáku a zapálíme. Hořící rum vlijeme na půlky banánů.
-
4
Když plameny zhasnou, přendáme banány s horkou omáčkou na talíře. Servírujeme s kopečky vanilkové zmrzliny.