Mrkvový dort s rumovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Mandle
  • 100 g Mandle
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 350 g Mrkev kořen
  • 150 g Strouhanka
  • 350 g Cukr moučkový
  • 350 g Cukr moučkový
  • 200 g Cukr moučkový
  • 1 ks Citrony
  • 8 ks Vaječný bílek slepičí
  • 0.5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 8 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.125 l Rum
  • 0.125 l Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1228 kcal
  • Sacharidy 181 g
  • Tuky 172 g
  • Sodík 288 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 177 g
  • Cholesterol 495.6 mg
  • Draslík 541.5 mg
  • Vláknina 18478.3 mg
  • Vitamín A 18478.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 14.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve utřeme do husté směsi žloutky s cukrem, šťávou vymačkanou z citronu a nastrouhanou kůrou. Poté přidáme strouhanou mrkev, rum, zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, mleté mandle a strouhanku.

  • 2

    Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme v mírně vyhřáté troubě cca 60 minut.

  • 3

    Hotový dort necháme vychladnout, přelijeme rumovou polevou a dozdobíme mrkvičkami z mandlového těsta.

  • 4

    Na mandlové těsto spaříme a oloupeme mandle, nastrouháme a v hmoždíři utlučeme s cukrem. Přidáme bílek a na vále zpracujeme tvárné těsto. Z něj vytvoříme ozdoby na dort.

Komentáře k receptu