Mrkvový dort s rumovou polevou
Suroviny
- 200 g Mandle
- 100 g Mandle
- 10 g Máslo čerstvé
- 350 g Mrkev kořen
- 150 g Strouhanka
- 350 g Cukr moučkový
- 350 g Cukr moučkový
- 200 g Cukr moučkový
- 1 ks Citrony
- 8 ks Vaječný bílek slepičí
- 0.5 ks Vaječný bílek slepičí
- 8 ks Vaječný žloutek slepičí
- 0.125 l Rum
- 0.125 l Rum
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1228 kcal
- Sacharidy 181 g
- Tuky 172 g
- Sodík 288 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 177 g
- Cholesterol 495.6 mg
- Draslík 541.5 mg
- Vláknina 18478.3 mg
- Vitamín A 18478.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 14.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve utřeme do husté směsi žloutky s cukrem, šťávou vymačkanou z citronu a nastrouhanou kůrou. Poté přidáme strouhanou mrkev, rum, zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, mleté mandle a strouhanku.
-
2
Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme v mírně vyhřáté troubě cca 60 minut.
-
3
Hotový dort necháme vychladnout, přelijeme rumovou polevou a dozdobíme mrkvičkami z mandlového těsta.
-
4
Na mandlové těsto spaříme a oloupeme mandle, nastrouháme a v hmoždíři utlučeme s cukrem. Přidáme bílek a na vále zpracujeme tvárné těsto. Z něj vytvoříme ozdoby na dort.