Perníkové řezy s rumovou polevou
Suroviny
- 50 g Mandle
- 20 g Máslo čerstvé
- 210 g Med včelí
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Ořechy vlašské
- 210 g Cukr moučkový
- 250 g Cukr moučkový
- 30 g Pomerančová kůra
- 500 g Mouka žitná
- 30 g Rozinky tmavé
- 0.25 kávová lžička Fenykl obecný
- 0.25 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Rum
- 0.25 kávová lžička Anýz mletý
- 0.25 ks Citrony
- 1.5 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Nové koření celé
- 3 ks Hřebíček
- 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Badyán
- 8 polévková lžíce Mléko plnotučné
- 1 polévková lžíce Rum
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 868 kcal
- Sacharidy 175 g
- Tuky 16 g
- Sodík 36 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 112 g
- Cholesterol 45.8 mg
- Draslík 270.8 mg
- Vláknina 5462.5 mg
- Vitamín A 5462.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 67 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme mouku, cukr, tlučené koření, kůru nastrouhanou z citronu a kypřicí prášek. V mléce rozmícháme vejce, přilijeme do mouky, přidáme med a vypracujeme těsto. Vmícháme nasekané rozinky, mandle, ořechy, v cukru naloženou pomerančovou kůru a rum. Těsto znovu propracujeme a do druhého dne necháme odpočinout na chladném místě.
-
2
Poté těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme do růžova. Ještě horký perník nakrájíme na řezy, přelijeme rumovou polevou a dozdobíme mandlemi.
-
3
Na polevu utřeme do husté hmoty cukr s bílkem a rumem.