Koblihy s rumem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 70 g Cukr moučkový
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 50 g Droždí
  • 20 g Citronová kůra
  • 560 g Mouka polohrubá
  • 50 g Cukr vanilka
  • 17.5 g Sádlo škvařené
  • 30 ml Rum
  • 120 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 611 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 312 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 91 g
  • Cholesterol 265.6 mg
  • Draslík 343.5 mg
  • Vláknina 8113.3 mg
  • Vitamín A 8113.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme rozdrobené droždí, přisypeme cukr, mouku, strouhanou citronovou kůru, přidáme rozpuštěné máslo, žloutky, přilijeme mléko a rum. Vypracujeme tužší těsto, dáme na teplé místo kynout.

  • 2

    Těsto vyválíme na tenčí plát, ze kterého vykrajujeme kolečka. Opět je necháme kynout.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme sádlo, vkládáme do něj koblihy nakynutou stranou dolů a smažíme dozlatova, potom koblihy obrátíme a dosmažíme.

  • 4

    Koblihy necháme vychladnout, posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu