Piškotová bábovka s rumem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 174 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 5 g
- Sodík 55 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 141.8 mg
- Draslík 48.1 mg
- Vláknina 851.1 mg
- Vitamín A 851.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse mícháme moučkový cukr, citronovou kůru a žloutky asi 20 minut. Za stálého míchání přidáme po lžičkách rum. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků střídavě s hrubou moukou.
-
2
Těsto vlijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 35-40 minut.
-
3
Upečenou bábovku necháme chvíli vychladnout ve formě a potom ji opatrně vyklopíme.