Piškotová bábovka s rumem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 110 g Mouka pšeničná hrubá
  • 110 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 kávová lžička Rum
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 174 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 55 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 141.8 mg
  • Draslík 48.1 mg
  • Vláknina 851.1 mg
  • Vitamín A 851.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse mícháme moučkový cukr, citronovou kůru a žloutky asi 20 minut. Za stálého míchání přidáme po lžičkách rum. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků střídavě s hrubou moukou.

  • 2

    Těsto vlijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 35-40 minut.

  • 3

    Upečenou bábovku necháme chvíli vychladnout ve formě a potom ji opatrně vyklopíme.

Komentáře k receptu