Valašská švestková omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 5 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Povidla švestková
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Rum
  • 1 ks Cukr skořicový
  • 2.5 dl Mléko plnotučné
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 326 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 6.3 mg
  • Draslík 3.3 mg
  • Vláknina 361 mg
  • Vitamín A 361 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 389 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vlahém mléce rozmícháme dohladka švestková povidla. (Můžeme je rozmixovat.) Přidáme cukr krupici, skořicový cukr, med, rum a šleháme do rozpuštění všech ingrediencí.

  • 2

    Švestkovou omáčku podáváme studenou.

Komentáře k receptu