Horské řezy s kávovou polevou
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 150 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 140 g Mouka pšeničná hrubá
- 180 g Cukr moučkový
- 250 g Cukr moučkový
- 200 g Cukr moučkový
- 1 kávová lžička Rum
- 6 ks Vaječný bílek slepičí
- 6 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Vanilka mletá
- 1 špetka Vanilka mletá
- 0.125 l Mléko plnotučné
- 5 polévková lžíce Káva turecká
- 1 polévková lžíce Rum
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 760 kcal
- Sacharidy 111 g
- Tuky 30 g
- Sodík 75 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 91 g
- Cholesterol 454 mg
- Draslík 97 mg
- Vláknina 1357.1 mg
- Vitamín A 1357.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 138.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme prosátý cukr, žloutky, důkladně utřeme, přidáme rum, vanilku, znovu utřeme, vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
-
2
Těsto rozetřeme na vymazaný, moukou vysypaný plech, v rozpálené troubě upečeme do zlatova. Po vychladnutí naplníme máslovým krémem, přelijeme kávovou polevou, rozkrájíme na řezy, dozdobíme zbytkem krému a vložíme do papírových košíčků.
-
3
Na krém smícháme v rendlíku mléko se žloutky, moukou a 50 g cukru, vložíme do horké vodní lázně, mícháme do zhoustnutí. Mezitím utřeme máslo se zbytkem cukru, zamícháme do studeného krému, přidáme rum a vanilku.
-
4
Na polevu třeme cukr s horkou kávou tak dlouho, až vznikne hladká, tekutá hmota.