Horské řezy s kávovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 140 g Mouka pšeničná hrubá
  • 180 g Cukr moučkový
  • 250 g Cukr moučkový
  • 200 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Rum
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 0.125 l Mléko plnotučné
  • 5 polévková lžíce Káva turecká
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 760 kcal
  • Sacharidy 111 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 75 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 91 g
  • Cholesterol 454 mg
  • Draslík 97 mg
  • Vláknina 1357.1 mg
  • Vitamín A 1357.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 138.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme prosátý cukr, žloutky, důkladně utřeme, přidáme rum, vanilku, znovu utřeme, vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.

  • 2

    Těsto rozetřeme na vymazaný, moukou vysypaný plech, v rozpálené troubě upečeme do zlatova. Po vychladnutí naplníme máslovým krémem, přelijeme kávovou polevou, rozkrájíme na řezy, dozdobíme zbytkem krému a vložíme do papírových košíčků.

  • 3

    Na krém smícháme v rendlíku mléko se žloutky, moukou a 50 g cukru, vložíme do horké vodní lázně, mícháme do zhoustnutí. Mezitím utřeme máslo se zbytkem cukru, zamícháme do studeného krému, přidáme rum a vanilku.

  • 4

    Na polevu třeme cukr s horkou kávou tak dlouho, až vznikne hladká, tekutá hmota.

Komentáře k receptu