Čokoládové řezy rozinkami a rumovou polevou
Suroviny
- 140 g Čokoláda hořká
- 80 g Máslo čerstvé
- 20 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 125 g Mouka pšeničná hrubá
- 140 g Cukr moučkový
- 150 g Cukr moučkový
- 150 g Marmeláda malinová
- 80 g Rozinky tmavé
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 špetka Vanilka mletá
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Rum
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 686 kcal
- Sacharidy 100 g
- Tuky 27 g
- Sodík 66 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 268.7 mg
- Draslík 197.1 mg
- Vláknina 6726.1 mg
- Vitamín A 6726.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo umícháme, přidáme cukr, žloutky, nastrouhanou citronovou kůru a vanilku, třeme cca 20 minut. Poté vmícháme na jemno nasekané rozinky, nastrouhanou čokoládu, tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
-
2
Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, v mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Rozdělíme na čtyři díly, dva z nich potřeme malinovou marmeládou, zbylými přiklopíme, povrch přelijeme rumovou polevou. Necháme ztuhnout a řezy nakrájíme, hotové vložíme do papírových košíčků a podáváme.
-
3
Na polevu smícháme cukr s vroucí vodou a rumem, v míse třeme do zhoustnutí. Poleva musí být hladká a lesklá.