Čokoládové řezy rozinkami a rumovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 140 g Čokoláda hořká
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 125 g Mouka pšeničná hrubá
  • 140 g Cukr moučkový
  • 150 g Cukr moučkový
  • 150 g Marmeláda malinová
  • 80 g Rozinky tmavé
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 686 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 268.7 mg
  • Draslík 197.1 mg
  • Vláknina 6726.1 mg
  • Vitamín A 6726.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo umícháme, přidáme cukr, žloutky, nastrouhanou citronovou kůru a vanilku, třeme cca 20 minut. Poté vmícháme na jemno nasekané rozinky, nastrouhanou čokoládu, tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.

  • 2

    Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, v mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Rozdělíme na čtyři díly, dva z nich potřeme malinovou marmeládou, zbylými přiklopíme, povrch přelijeme rumovou polevou. Necháme ztuhnout a řezy nakrájíme, hotové vložíme do papírových košíčků a podáváme.

  • 3

    Na polevu smícháme cukr s vroucí vodou a rumem, v míse třeme do zhoustnutí. Poleva musí být hladká a lesklá.

Komentáře k receptu