Jablečný koláč s ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Jablka
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 250 g Krupice dětská
  • 20 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.04 dl Rum
  • 5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Kakao
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 435 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 44 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 124.7 mg
  • Draslík 421.4 mg
  • Vláknina 5601.3 mg
  • Vitamín A 5601.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Umytá a oloupaná jablka nastrouháme do mísy, dáme 2 lžíce cukru, posypeme dětskou krupici, zamícháme a necháme stranou. Žloutky rozšleháme se zbylým cukrem do bílé pěny. Z jablek vymačkáme zbytečnou šťávu a vmícháme žloutky. Přidáme pomleté ořechy, vanilkový cukr, kypřící prášek. Rum, kakao, rozpuštěné máslo a cukr. Nakonec přidáme lžičku jemně nastrouhané kůry a směs dobře promícháme.

  • 2

    Bílky vyšleháme na tuhý sníh, který přimícháme k jablkům. Na plech rozložíme pečící papír a jablkové těsto na něj vylijeme. V horké troubě pečeme 30 minut.

  • 3

    Upečený koláč nakrájíme na úhledné porce.

Komentáře k receptu