Portorikánské kuře
Suroviny
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 3 g Muškátový oříšek
- 1200 g Kuře
- 3 g Skořice mletá
- 100 g Cibulka jarní
- 15 g Tymián čerstvý
- 10 g Tymián čerstvý
- 20 g Chilli paprička zelená
- 1 kávová lžička Omáčka sójová
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Zázvor mletý
- 2 polévková lžíce Rum
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 3 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 745 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 50 g
- Sodík 704 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 225 mg
- Draslík 856.6 mg
- Vláknina 7350 mg
- Vitamín A 7350 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.6 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uděláme rumovou pastu: dohladka rozmixujeme limetkovou šťávu, rum, olej, sojovou omáčku, kolečka chilli papričky, česnek a koření, tymián, sůl a pepř.
-
2
Kuře naporcujeme a potřeme hotovou pastou, necháme 30 minut marinovat v chladničce.
-
3
Kuře položíme na zahradní gril nebo 10 cm pod nahřátý kuchyňský gril. Grilujeme asi 10 minut, až začne vytékat čirá šťáva.