Sorbetový punč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 10 g Citronová kůra
  • 100 g Cukr moučkový
  • 200 ml Víno bílé
  • 100 ml Rum
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 40 ml Pomerančová šťáva
  • 500 ml Sirup Monin - grenadina
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 219 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 28 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 55 mg
  • Vláknina 252 mg
  • Vitamín A 252 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nalijeme sirup, bílé víno, citronovou a pomerančovou šťávu, trochu strouhané citronové kůry, dáme stranou a necháme aspoň deset minut uležet.

  • 2

    Z bílků a cukru vyšleháme sníh a opatrně ho zapracujeme do punče, po kapkách přlijeme rum, promícháme a punč nalijeme do formiček. Formičky necháme zamrazit.

  • 3

    Tento punč můžeme zamrazit jen krátce a občas ho při mražení promíchat, potom ho podáváme jako ledovou tříšť.

Komentáře k receptu