Karamelový grog z Hukvaldu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 218 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 0 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 63.3 mg
- Vláknina 6125.5 mg
- Vitamín A 6125.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hlubší pánvi (nejlépe v teflonové) si rozpustíme za stálého míchání cukr na karamel a dáme pozor, aby se nám nezačal připalovat. Když je cukr téměř "na niť" přilijeme opatrně vodu, přidáme hřebíček a kousek celé skořice (ve vekosti polévkové lžíce) a při mírné teplotě a stálého míchání vaříme asi 6-7 minut.
-
2
Potom pánev s karamelovou vodou odstavíme z plotny.
-
3
Do hrnečků nalijeme po 50 ml rumu, zalijeme karamelovou vodou, přidáme na dochucení po 1 kolečku z citronu, který jsme si předtím omyli, osušili a nakrájeli.
-
4
Grog z Hukvaldu pijeme horký.