Karamelový grog z Hukvaldu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 13 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 ml Rum
  • 1 ks Citrony
  • 10 ks Hřebíček
  • 8 dl Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Skořice celá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 218 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 63.3 mg
  • Vláknina 6125.5 mg
  • Vitamín A 6125.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hlubší pánvi (nejlépe v teflonové) si rozpustíme za stálého míchání cukr na karamel a dáme pozor, aby se nám nezačal připalovat. Když je cukr téměř "na niť" přilijeme opatrně vodu, přidáme hřebíček a kousek celé skořice (ve vekosti polévkové lžíce) a při mírné teplotě a stálého míchání vaříme asi 6-7 minut.

  • 2

    Potom pánev s karamelovou vodou odstavíme z plotny.

  • 3

    Do hrnečků nalijeme po 50 ml rumu, zalijeme karamelovou vodou, přidáme na dochucení po 1 kolečku z citronu, který jsme si předtím omyli, osušili a nakrájeli.

  • 4

    Grog z Hukvaldu pijeme horký.

Komentáře k receptu