Norská omeleta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 15 g
- Sodík 212 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 92 g
- Cholesterol 84.8 mg
- Draslík 269 mg
- Vláknina 1992 mg
- Vitamín A 1992 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
200 ml vody svaříme s 200 g cukru v sirup, necháme chvíli povařit a poté odstavíme. Přilijeme 100 ml rumu a necháme stranou. Piškotový korpus rozpůlíme, pláty navlhčíme rumovým sirupem a necháme v chladu 120 minut odležet.
-
2
Zmrzlinu necháme povolit, přimícháme kandované ovoce a zmrzlinou potřeme plát piškotu, přiklopíme druhým plátem a necháme 24 hodin ztuhnout v chladničce.
-
3
Bílky vyšleháme se 150 g moučkového cukru v tuhý sníh, zdobícím sáčkem ozdobíme celý korpus sněhem. Posypeme mandlovými plátky a malými kousky kandovaného ovoce. Lehce posypeme zbytkem moučkového cukru.
-
4
Omeletu vložíme na pár minut do trouby rozehřáté na 210 °C.
-
5
Před podáváním polijeme zapáleným rumem a ihned servírujeme.