Norská omeleta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 380 g Cukr moučkový
  • 60 g Kandované ovoce
  • 400 g Piškotový korpus vaječný
  • 50 g Mandle plátky
  • 120 ml Rum
  • 200 ml Voda pitná
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 l Zmrzlina vanilková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 554 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 212 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 92 g
  • Cholesterol 84.8 mg
  • Draslík 269 mg
  • Vláknina 1992 mg
  • Vitamín A 1992 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    200 ml vody svaříme s 200 g cukru v sirup, necháme chvíli povařit a poté odstavíme. Přilijeme 100 ml rumu a necháme stranou. Piškotový korpus rozpůlíme, pláty navlhčíme rumovým sirupem a necháme v chladu 120 minut odležet.

  • 2

    Zmrzlinu necháme povolit, přimícháme kandované ovoce a zmrzlinou potřeme plát piškotu, přiklopíme druhým plátem a necháme 24 hodin ztuhnout v chladničce.

  • 3

    Bílky vyšleháme se 150 g moučkového cukru v tuhý sníh, zdobícím sáčkem ozdobíme celý korpus sněhem. Posypeme mandlovými plátky a malými kousky kandovaného ovoce. Lehce posypeme zbytkem moučkového cukru.

  • 4

    Omeletu vložíme na pár minut do trouby rozehřáté na 210 °C.

  • 5

    Před podáváním polijeme zapáleným rumem a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu