Čokoládový krém s rumem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Čokoláda hořká
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 60 g Cukr krupice
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 537 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 67 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 243.5 mg
  • Draslík 198.5 mg
  • Vláknina 3500 mg
  • Vitamín A 3500 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme máslo a mícháme, až se vše spojí na hladký krém.

  • 2

    Rendlík s čokoládou odstavíme, přimícháme rozšlehané žloutky s rumem a vše prošleháme. Necháme vychladnout.

  • 3

    Z bílků ušleháme sníh, postupně přisypeme 50 g cukru a šleháme, dokud nevznikne tuhý sníh. Ten opatrně smícháme s čokoládovou směsí, smetanu ušleháme a přidáme do ní zbytek cukru. Krém dáme do čtyř mističek, ozdobíme šlehačkou a čokoládovými hoblinkami.

  • 4

    Před podáváním necháme krém asi 25 minut vychladit.

  • 5

Komentáře k receptu