Rompope

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 350 g Cukr krupice
  • 300 ml Rum
  • 0.5 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 ks Skořice celá
  • 12 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 l Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 651 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 76 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 757.1 mg
  • Draslík 96.3 mg
  • Vláknina 7080 mg
  • Vitamín A 7080 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1035.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci smícháme mléko, cukr, jedlou sodu a skořici. Dáme na oheň a přivedeme k varu, stále mícháme. Vylijeme do mísy a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Vyjmeme skořici.

  • 2

    Ve vodní lázni ušleháme žloutky, až bude směs hustá a bledá. Postupně zašleháme do mléčné směsi.

  • 3

    Směs vrátíme do čistého hrnce, dáme na mírný oheň a vaříme, až směs zhoustne.

  • 4

    Vmícháme rum, vlijeme do vysterilizovaných sklenic a těsně uzavřeme zátkou nebo fólii. Uložíme do lednice. Podáváme velmi studené. V lednici vydrží až týden.

Komentáře k receptu