Opilý plantain
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 253 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 11 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 10 mg
- Draslík 489 mg
- Vláknina 9010.3 mg
- Vitamín A 9010.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.4 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plantainy oloupeme a rozřízneme podélně napůl. Vložíme do mělké zapékací nádoby, poklademe plátky másla, polijeme rumem a pomerančovou šťávou.
-
2
V míse smícháme nastrouhanou pomerančovou kůru, skořici a surový cukr. Směsí zasypeme plantainy. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut, až plantainy změknou a cukr se rozpustí. Lupínky mandlí opražíme nasucho v pánvi se silným dnem.
-
3
Plantainy podáváme v miskách, polité omáčkou a posypané opraženými mandlemi. Zvlášť můžeme podávát s créme fraiche nebo smetanou.