Kapustové placičky smažené v pivním těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Mouka polohrubá
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Kapusta hlávková
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 0.67 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 144 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 172 mg
  • Draslík 1606.2 mg
  • Vláknina 16144.1 mg
  • Vitamín A 16144.1 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 401.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustu omyjeme pod studenou vodou, nakrájíme ji na menší kousky a v mírně osolené vodě ji krátce povaříme. Pak ji vyjmeme, necháme okapat a najemno umeleme.

  • 2

    Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Cibuli oloupeme, nadrobno ji nakrájíme a v pánvi na rozehřátém másle osmažíme dozlatova.

  • 3

    K umleté kapustě přidáme usmaženou cibuli, prolisovaný česnek, tři rozšlehaná vejce a mouku, opepříme, osolíme a vše důkladně promícháme. Z připravené směsi uděláme malé placičky, které namočíme ve vajíčku rozšlehaném s pivem a pak obalíme ve strouhance.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme olej, kapustové placičky v něm osmažíme z obou stran dozlatova.

Komentáře k receptu