Kapustové placičky smažené v pivním těstíčku
Suroviny
- 150 g Mouka polohrubá
- 1 ks Cibule
- 2 ks Kapusta hlávková
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- 0.67 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 13 g
- Sodík 144 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 172 mg
- Draslík 1606.2 mg
- Vláknina 16144.1 mg
- Vitamín A 16144.1 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 401.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapustu omyjeme pod studenou vodou, nakrájíme ji na menší kousky a v mírně osolené vodě ji krátce povaříme. Pak ji vyjmeme, necháme okapat a najemno umeleme.
-
2
Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Cibuli oloupeme, nadrobno ji nakrájíme a v pánvi na rozehřátém másle osmažíme dozlatova.
-
3
K umleté kapustě přidáme usmaženou cibuli, prolisovaný česnek, tři rozšlehaná vejce a mouku, opepříme, osolíme a vše důkladně promícháme. Z připravené směsi uděláme malé placičky, které namočíme ve vajíčku rozšlehaném s pivem a pak obalíme ve strouhance.
-
4
V pánvi rozehřejeme olej, kapustové placičky v něm osmažíme z obou stran dozlatova.