Bedly smažené v pivním těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 14 ml Olej slunečnicový
  • 16 ks Bedly čerstvé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 138 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 162 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 48.2 mg
  • Vláknina 446.4 mg
  • Vitamín A 446.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bedel odřízneme hlavičky, očistíme je, omyjeme studenou vodou a necháme okapat. Potom je postupně obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a solí, a nakonec ve strouhance.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, obalené houby v něm z obou stran usmažíme dozlatova a podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu