Hovězí karboše
Suroviny
- 1 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 285 ml Pivo světlé 12% 4,5% obj.
- 510 ml Hovězí vývar základní
- 10 ml Olej rostlinný
- 1 ks Cibule
- 1 ks Petržel - nať
- 1 hrst Bylinky čerstvé - svazek
- 1 kg Hovězí libové
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 435 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 14 g
- Sodík 583 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 145 mg
- Draslík 998.4 mg
- Vláknina 1038.5 mg
- Vitamín A 1038.5 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí steak nakrájíme na 1 cm kostičky. V rendlíku rozehřejeme 2 lžíce oleje a 6-7 minut z obou sran opékáme maso dozlatova. Opečené maso vyndáme z rendlíku a necháme vychladnout. Na opékání masových koláčků můžeme dle uvážení přilít olej.
-
2
Stáhneme plamen a v oleji ještě orestujeme cibulku, kterou si předem nakrájíme na kolečka. Posypeme ji moukou a cukrem a necháme vše 1-2 minuty dojít. Přilijeme pivo a hovězí vývar, občas zamícháme a vaříme. Do rendlíčku vložíme orestované hovězí maso se špetkou bylinek a rajským protlakem. Vše pečlivě promícháme, rendlík přikryjeme a vložíme na 60-120 minut do trouby, než se maso upeče. Při pečení musíme maso několikrát promíchat. Nakonec vyjmeme koření a pokrm dle uvážení dochutíme solí a pepřem. Ozdobíme talíře petrželovou natí.