Hovězí karboše

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 165 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 285 ml Pivo světlé 12% 4,5% obj.
  • 510 ml Hovězí vývar základní
  • 10 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 hrst Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 kg Hovězí libové
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 435 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 583 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 145 mg
  • Draslík 998.4 mg
  • Vláknina 1038.5 mg
  • Vitamín A 1038.5 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí steak nakrájíme na 1 cm kostičky. V rendlíku rozehřejeme 2 lžíce oleje a 6-7 minut z obou sran opékáme maso dozlatova. Opečené maso vyndáme z rendlíku a necháme vychladnout. Na opékání masových koláčků můžeme dle uvážení přilít olej.

  • 2

    Stáhneme plamen a v oleji ještě orestujeme cibulku, kterou si předem nakrájíme na kolečka. Posypeme ji moukou a cukrem a necháme vše 1-2 minuty dojít. Přilijeme pivo a hovězí vývar, občas zamícháme a vaříme. Do rendlíčku vložíme orestované hovězí maso se špetkou bylinek a rajským protlakem. Vše pečlivě promícháme, rendlík přikryjeme a vložíme na 60-120 minut do trouby, než se maso upeče. Při pečení musíme maso několikrát promíchat. Nakonec vyjmeme koření a pokrm dle uvážení dochutíme solí a pepřem. Ozdobíme talíře petrželovou natí.

Komentáře k receptu