Lilek v těstíčku s rajčatovou salsou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 ml Pivo světlé 12% 4,5% obj.
  • 500 ml Voda pitná
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Lilek
  • 5 ks Rajčata
  • 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 380 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 208 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 578.1 mg
  • Vláknina 13449.5 mg
  • Vitamín A 13449.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.5 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a oloupané lilky krájíme podélně na plátky silné 5-7 mm. Osolíme je a opepříme.

  • 2

    Na salsu necháme asi 30 sekund spařit rajčata ve vroucí vodě. Poté je oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostky.

  • 3

    Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno nasekanou cibuli a česnek. Přidáme k nim rajčata a bazalku a dusíme na mírném ohni. Po zhoustnutí směsi do ní nalijeme citronovou šťávu a dobře smícháme.

  • 4

    Těstíčko připravíme rozmícháním mouky s kypřícím práškem a solí. Potom přidáme pivo a opět důkladně rozmícháme. Plátky lilků obalujeme v těstíčku a smažíme na rozehřátém oleji dozlatova.

  • 5

    Lilky podáváme podle chuti horké či studené, vždy s připravenou rajčatovou salsou.

Komentáře k receptu