Hlemýždi se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Anglická slanina
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 80 g Šalotka
  • 400 g Hlemýždi
  • 200 ml Vývar telecí
  • 40 ml Koňak Armaňak
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 480 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 101.4 mg
  • Draslík 594.2 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu namočíme do vroucí vody, ihned vyjmeme a necháme okapat. Máslo rozehřejeme, přidáme na drobné kousky pokrájenou šalotku, slaninu a hlemýždě. Osolíme, opepříme, podlijeme armaňakem a vývarem.

  • 2

    Vaříme 12 minut a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu