Mečoun na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Filé z mečouna
  • 30 ml Martell cognac
  • 50 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 241 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 369 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 49 mg
  • Draslík 580.2 mg
  • Vláknina 5938.5 mg
  • Vitamín A 5938.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu omyjeme, dobře osušíme a nakrájíme na větší kostky. Česnek oloupeme a prolisujeme, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriku omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Rajče omyjeme a také nakrájíme na kostky.

  • 2

    Česnek a cibuli krátce osmahneme na olivovém oleji, přidáme papriku a opékáme, dokud paprika nezměkne. Poté přimícháme rajče a podusíme 1 minutu.

  • 3

    K zeleninové směsi přilijeme zeleninový vývar a koňak, dochutíme solí, pepřem, nasekaným tymiánem a muškátovám oříškem. Vložíme mečouna a dusíme na mírném ohni 10-12 minut, dokud ryba nezměkne a tekutina se z větší části nevyvaří.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu