Mečoun na zelenině
Suroviny
- 500 g Filé z mečouna
- 30 ml Martell cognac
- 50 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Muškátový oříšek
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Rajčata
- 1 ks Tymián čerstvý
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 9 g
- Sodík 369 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 49 mg
- Draslík 580.2 mg
- Vláknina 5938.5 mg
- Vitamín A 5938.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu omyjeme, dobře osušíme a nakrájíme na větší kostky. Česnek oloupeme a prolisujeme, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriku omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Rajče omyjeme a také nakrájíme na kostky.
-
2
Česnek a cibuli krátce osmahneme na olivovém oleji, přidáme papriku a opékáme, dokud paprika nezměkne. Poté přimícháme rajče a podusíme 1 minutu.
-
3
K zeleninové směsi přilijeme zeleninový vývar a koňak, dochutíme solí, pepřem, nasekaným tymiánem a muškátovám oříškem. Vložíme mečouna a dusíme na mírném ohni 10-12 minut, dokud ryba nezměkne a tekutina se z větší části nevyvaří.
-
4
Ihned podáváme.