Italské tartufo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 175 g Čokoláda hořká
  • 45 g Máslo čerstvé
  • 90 g Ořechy vlašské
  • 150 g Sušenky Amaretti
  • 900 ml Zmrzlina vanilková
  • 2 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
  • 1 polévková lžíce Sirup Golden
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 739 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 130 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 77.3 mg
  • Draslík 528.3 mg
  • Vláknina 9693.3 mg
  • Vitamín A 9693.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zmrzlinu necháme trochu změknout. Sušenky dáme na talíř, přelijeme je mandlovým likérem nebo pomerančovou šťávou. Necháme stát až se tekutina vsákne, sušenky občas obrátíme.

  • 2

    Vychlazený plech pokryjeme alobalem nebo papírem na pečení. Velkou naběračkou nabíráme kopečky zmrzliny. Do každého středu kopečku zasuneme sušenku, zcela ji zakryjeme zmrzlinou a vytvoříme kouli. Dáváme na vychlazený plech. Takto vytvoříme 6 koulí, které vložíme na hodinu a půl do mrazáku.

  • 3

    Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, sirup a máslo. Koule vyjmeme z mrazáku, postupně je všechny polijeme čokoládovou polevou tak, aby se celé obalily. Dáme je zpět na plech, povrch posypeme sekanými praženými ořechy. Necháme minimálně hodinu v mrazáku.

  • 4

    Servírujeme na dezertním talířku, před podáváním necháme koule asi 10 minut při pokojové teplotě.

Komentáře k receptu