Kuřecí prsíčka v sherry
Suroviny
- 100 ml Sherry brandy
- 2 kávová lžička Strouhanka
- 1 ks Cibule
- 4 ks Kuřecí prsa
- 3 ks Mrkev kořen
- 1 ks Zázvor celý
- 0.5 ks Koriandr čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.17 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 400 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 268 g
- Sodík 306 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 134 mg
- Draslík 807.9 mg
- Vláknina 8043.5 mg
- Vitamín A 8043.5 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nasekáme na kostičky, mrkev na tenké plátky a zázvor jemně nasekáme. Ve větší pánvi rozpálíme olej a máslo, přidáme cibuli, mrkev a zázvor. Dusíme asi 10 minut, občas promícháme.
-
2
Kuřecí prsa dáme na tuk a opékáme 1 minutu z každé strany, posypeme strouhankou a zalijeme sherry. Osolíme, opepříme, zakryjeme a dusíme 10 minut. Podle potřeby můžeme podlít vodou.
-
3
Plátky prsíček se zeleninou vložíme na mísu, posypeme nasekaným koriandrem a ihned podáváme. Jako přílohu volíme rýži.