Dušené hovězí na pivě Guinness
Suroviny
- 85 g Anglická slanina
- 60 g Máslo čerstvé
- 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 120 g Houby čerstvé
- 900 g Hovězí maso zadní
- 130 g Švestky sušené
- 400 ml Hovězí vývar základní
- 150 ml Pivo Guinness
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 2 ks Pórek
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Celer řapíkatý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 560 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 24 g
- Sodík 537 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 108.6 mg
- Draslík 604.4 mg
- Vláknina 13143.7 mg
- Vitamín A 13143.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0.2 mg
- Vitamín C 16.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev, celer a pórek očistíme a nakrájíme na kostičky, česnek nasekáme najemno. Sušené švestky necháme namáčet ve vodě.
-
2
Maso nakrájíme na kousky, obalíme v mouce na na troše rozpáleného oleje orestujeme.
-
3
Maso vyjmeme a ve výpeku podusíme mrkev, pórek a celer. Vložíme zpět maso, přidáme česnek, bobkový list, 300ml vývaru, pivo a ochutíme solí a pepřem. Na mírném ohni necháme zakryté vařit cca 1,5hodiny za postupného přilévání vývaru.
-
4
Cca 20min před dokončením přidáme švestky, odstavíme a uchováme v teple.
-
5
Mezitím nakrájíme na plátky houby, cibuli a slaninu a opečeme na rozehřátém másle.
-
6
Smaženici přidáme k masu a podáváme horké.