Asijská zelenina se sójovou marinádou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 16 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 ml Omáčka sójová
  • 80 ml Víno rýžové japonské - Mirin
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 ks Zelí čínské
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 120 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 187 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 637.7 mg
  • Vláknina 6405 mg
  • Vitamín A 6405 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    K varu přivedeme vodu v hrnci, nad ní zavěsíme košík na dušení s omytým a nakrájeným baby zelím bok choy (1 svazek) a baby zelím choy sum (1 svazek) a dusíme v páře 3-4 minuty, hotová zelenina má tmavě zelenou barvu. Nemáme-li košík na dušení použijeme na zeleninu wok pánev s trochou oleje a vývaru.

  • 2

    Na marinádu smícháme sójovou omáčku s medem, sherry, prolisované stroužky česneku a nastrouhaný čerstvý zázvor. V nerezovém kastrůlku k marinádě přimícháme mirin a chilli papričku a na mírném ohni přivedeme k varu.

  • 3

    Ohřejeme mísu, rozložíme na ní zeleninu a zalijeme omáčkou.

Komentáře k receptu