Asijská zelenina se sójovou marinádou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 120 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 1 g
- Sodík 187 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 637.7 mg
- Vláknina 6405 mg
- Vitamín A 6405 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 75.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
K varu přivedeme vodu v hrnci, nad ní zavěsíme košík na dušení s omytým a nakrájeným baby zelím bok choy (1 svazek) a baby zelím choy sum (1 svazek) a dusíme v páře 3-4 minuty, hotová zelenina má tmavě zelenou barvu. Nemáme-li košík na dušení použijeme na zeleninu wok pánev s trochou oleje a vývaru.
-
2
Na marinádu smícháme sójovou omáčku s medem, sherry, prolisované stroužky česneku a nastrouhaný čerstvý zázvor. V nerezovém kastrůlku k marinádě přimícháme mirin a chilli papričku a na mírném ohni přivedeme k varu.
-
3
Ohřejeme mísu, rozložíme na ní zeleninu a zalijeme omáčkou.