Ratatouille s vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Lilek
  • 80 g Cibule
  • 200 g Paprika červená
  • 80 g Mrkev kořen
  • 200 g Cuketa
  • 300 g Rajčata
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 10 g Oregano čerstvé
  • 5 g Rozmarýn čerstvý
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 240 g Veka
  • 30 g Protlak rajčatový
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 100 ml Víno červené
  • 30 ml Olej olivový
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 851 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0.8 mg
  • Draslík 500.5 mg
  • Vláknina 8776 mg
  • Vitamín A 8776 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kostky, lilek očistíme, nakrájíme na kostky, papriky zbavíme jádřinců, pokrájíme na proužky, cuketu oloupeme a nakrájíme na hranolky, mrkev očistíme, nakrájíme na kolečka, rajčata omyjeme a pokrájíme na kostičky, petrželku, oregano, tymián a rozmarýn posekáme, česnek prolisujeme.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olivový olej, přisypeme cibuli s česnekem a krátce osmahneme. Přidáme papriku, mrkev, lilek, cuketu, rajčata, trochu podusíme, přimícháme rajčatový protlak, promícháme, posypeme bylinkami, podlijeme vývarem a necháme 15 minut velmi zvolna vařit.

  • 3

    Dochutíme solí, pepřem, přilijeme červené víno a odstavíme.

  • 4

    Zeleninovou směs podáváme horkou s plátky bílé veky.

Komentáře k receptu