Sardinky ve vinném těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 512 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 22 g
- Sodík 45 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 202.7 mg
- Draslík 170.9 mg
- Vláknina 6520 mg
- Vitamín A 6520 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sardinky v oleji necháme okapat, do misky nasypeme mouku, přidáme vejce, přilijeme bílé víno a vypracujeme vinné těstíčko. Každou sardinku v něm obalíme. Na pánvi rozehřejeme olej od sardinek a obalené rybky v něm zprudka osmažíme.
-
2
Rybky rozdělíme na talířky, ozdobíme plátkem citronu a podáváme jako předkrm.