Srnčí hřbet na brusinkách
Suroviny
- 150 g Máslo čerstvé
- 250 g Brusinky
- 4 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Tymián sušený
- 2 kávová lžička Oregano sušené
- 2 kávová lžička Omáčka pikantní worcesterová
- 0.5 l Vývar z hovězích kostí
- 2 dl Víno muškátové
- 1 kg Jelení plec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 553 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1212 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 41 mg
- Draslík 461 mg
- Vláknina 5790 mg
- Vitamín A 5790 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Umyté maso rozkrájíme na větší plátky, nožem opatrně naklepeme, potřeme máslem a skládáme na pekáč, osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou. Přidáme tymián a worcester, zalijeme vývarem, pekáč přiklopíme vrchním dílem, dáme do vyhřáté trouby a za stálého podlévání pečeme přibližně 100 minut.
-
2
Když je maso skoro měkké, zalijeme ho vínem a necháme dopéct.
-
3
Dopečené měkké maso z pekáče vyjmeme, do šťávy v pekáči vylijeme brusinky a zamícháme.