Zelná čínská polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 450 g Pak čoj
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 ks Chilli paprička
  • 6 dl Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet rýžový
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 170 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 1132 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 3.6 mg
  • Draslík 278.8 mg
  • Vláknina 7300 mg
  • Vitamín A 7300 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pod tekoucí studenou vodou opláchneme pak čoj, vyždímáme a necháme okapat. Odřízneme mu stonky a otrháme listy.

  • 2

    Ve velkém hrnci ohřejeme zeleninový vývar, přidáme pak čoj a vaříme 15 minut.

  • 3

    Smícháme v misce rýžový vinný ocet, moučkový cukr, sójovou omáčku a sherry. Nakrájíme chilli papričku a vše přidáme do vývaru. Přivedeme k varu a vaříme 3 minuty.

  • 4

    Smícháme solamyl s vodou a umícháme hladkou pastu. Vmícháme postupně do polévky a vaříme za občasného míchání 5 minut, dokud nezhoustne.

  • 5

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu