Zelná čínská polévka
Suroviny
- 450 g Pak čoj
- 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 1 ks Chilli paprička
- 6 dl Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Ocet rýžový
- 1 polévková lžíce Cukr moučkový
- 1 polévková lžíce Sherry brandy
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 170 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 5 g
- Sodík 1132 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 3.6 mg
- Draslík 278.8 mg
- Vláknina 7300 mg
- Vitamín A 7300 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.8 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pod tekoucí studenou vodou opláchneme pak čoj, vyždímáme a necháme okapat. Odřízneme mu stonky a otrháme listy.
-
2
Ve velkém hrnci ohřejeme zeleninový vývar, přidáme pak čoj a vaříme 15 minut.
-
3
Smícháme v misce rýžový vinný ocet, moučkový cukr, sójovou omáčku a sherry. Nakrájíme chilli papričku a vše přidáme do vývaru. Přivedeme k varu a vaříme 3 minuty.
-
4
Smícháme solamyl s vodou a umícháme hladkou pastu. Vmícháme postupně do polévky a vaříme za občasného míchání 5 minut, dokud nezhoustne.
-
5
Podáváme horké.