Vařený rejnok s pikantní omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 20 g Kapary
  • 600 g Rejnok křídlo
  • 300 ml Víno bílé
  • 1000 ml Voda pitná
  • 60 ml Citronová šťáva
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 807 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 530 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 228 mg
  • Draslík 147.5 mg
  • Vláknina 399 mg
  • Vitamín A 399 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 55.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso pokrájíme na 6 kousků.

  • 2

    1 litr vody svaříme s vínem, přidáme rybu a za udržování stálé teploty bez varu necháme povařit 20 minut.

  • 3

    Poté maso vyjmeme a necháme okapat.

  • 4

    Máslo smícháme s citronovou šťávou, kapary, solí a pepřem. Směs uvedeme k varu, povaříme 1 minutu, poté odstavíme.

  • 5

    Uvařené maso přelijeme omáčkou a servírujeme.

Komentáře k receptu