Králičí kýta na víně s žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 329 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 18 g
- Sodík 93 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 60.4 mg
- Draslík 495.5 mg
- Vláknina 920 mg
- Vitamín A 920 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kýtu prošpikujeme proužky slaniny, česnek drobně nasekáme, žampiony nakrájíme na plátky. V 250 ml vody uvaříme 1/4 kostky masoxu.
-
2
V hlubším rendlíku na oleji orestujeme maso, zalijeme vývarem a pod poklicí dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme česnek, bílé víno, žampiony, rajčatový protlak a dusíme doměkka. Maso podáváme s necezenou omáčkou. Jako přílohu volíme vařené brambory.