Telecí ledviny na víně Madeira

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 200 g Okurky nakládané
  • 600 g Telecí ledviny
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 5 ml Citronová šťáva
  • 200 ml Víno madeira
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 384 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1135 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 570 mg
  • Draslík 485 mg
  • Vláknina 1289.5 mg
  • Vitamín A 1289.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pekáčku rozpustíme máslo a přidáme osolené a opepřené telecí ledviny. Pečeme ve vyhřáté troubě 30 minut, ledviny často poléváme výpekem. Nyní přilijeme víno, vývar, zakapeme citronovou šťávou, přidáme ještě lžíci másla a dopékáme dalších 20 minut.

  • 2

    Upečené ledviny naporcujeme a obložíme kyselými okurkami.

Komentáře k receptu