Telecí ledviny na víně Madeira
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1135 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 570 mg
- Draslík 485 mg
- Vláknina 1289.5 mg
- Vitamín A 1289.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pekáčku rozpustíme máslo a přidáme osolené a opepřené telecí ledviny. Pečeme ve vyhřáté troubě 30 minut, ledviny často poléváme výpekem. Nyní přilijeme víno, vývar, zakapeme citronovou šťávou, přidáme ještě lžíci másla a dopékáme dalších 20 minut.
-
2
Upečené ledviny naporcujeme a obložíme kyselými okurkami.