Telecí brzlík s madeirskou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 438 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 22 g
- Sodík 402 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 531.5 mg
- Draslík 693.1 mg
- Vláknina 1339.5 mg
- Vitamín A 1339.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brzlíky vhodíme na pár minut do vroucí vody, přendáme do studené vody, po chvíli vyndáme a vymačkáme. Z brzlíků nakrájíme plátky, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a osmahneme z obou stran na rozehřátém másle. Plátky husích jater obalíme v mouce a také usmažíme na másle.
-
2
Do pánve, kde jsme smažili maso, nalijeme víno Madeira, vývar, přisypeme plátky lanýže, posekanou petrželku, povaříme 5 minut a zahustíme solamylem.
-
3
Na talíře pokládáme vždy plátek brzlíku, plátek husích jater a přelijeme lžící madeirské omáčky.