Hovězí salát se zelenou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí maso zadní
  • 2 g Nové koření celé
  • 200 g Petržel - nať
  • 500 g Zelí čínské
  • 6 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 3 g Cukr krupice
  • 30 g Bazalka
  • 150 g Mrkev kořen
  • 40 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Sardelová pasta
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Petržel kořen
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 plátek Chléb toastový
  • 5 dl Olej olivový
  • 1 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1357 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 130 g
  • Sodík 691 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 58 mg
  • Draslík 1025.2 mg
  • Vláknina 14085.8 mg
  • Vitamín A 14085.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 181 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso omyjeme a dáme do hrnce s vodou, přidáme cibuli a česnek vcelku, petrželovou nať, bobkový list a pár kuliček nového koření, vaříme na mírném ohni asi 30 minut. Petžel a mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka, přihodíme do polévky a vaříme, dokud maso není měkké.

  • 2

    Mezitím rozebereme čínské zelí na listy, nakrájíme na tenké proužky a vložíme do mísy. Přidáme pórek nakrájený na slabá kolečka, promícháme. Když je maso uvařené, vyjmeme ho z vývaru společně s kolečky mrkve a necháme vychladnout.

  • 3

    Mezitím si připravíme omáčku. Vinný ocet zředíme 4 lžícemi vody a vlijeme do mixéru. Přidáme toastový chléb, petržel a bazalku, olej a sardelovou pastu, trochu cukru, sůl a pepř, bílé víno, rozmixujeme dohladka.

  • 4

    Vystydlé maso nakrájíme na kostičky, vmícháme vařenou mrkev a celé přidáme do mísy s čínským zelím. Na závěr zalijeme zelenou omáčkou a promícháme.

Komentáře k receptu