Hovězí salát se zelenou omáčkou
Suroviny
- 400 g Hovězí maso zadní
- 2 g Nové koření celé
- 200 g Petržel - nať
- 500 g Zelí čínské
- 6 g Sůl
- 4 g Pepř černý mletý
- 3 g Cukr krupice
- 30 g Bazalka
- 150 g Mrkev kořen
- 40 ml Ocet vinný
- 1 kávová lžička Sardelová pasta
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Petržel kořen
- 3 stroužek Česnek
- 4 plátek Chléb toastový
- 5 dl Olej olivový
- 1 dl Víno bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1357 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 130 g
- Sodík 691 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 58 mg
- Draslík 1025.2 mg
- Vláknina 14085.8 mg
- Vitamín A 14085.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 181 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso omyjeme a dáme do hrnce s vodou, přidáme cibuli a česnek vcelku, petrželovou nať, bobkový list a pár kuliček nového koření, vaříme na mírném ohni asi 30 minut. Petžel a mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka, přihodíme do polévky a vaříme, dokud maso není měkké.
-
2
Mezitím rozebereme čínské zelí na listy, nakrájíme na tenké proužky a vložíme do mísy. Přidáme pórek nakrájený na slabá kolečka, promícháme. Když je maso uvařené, vyjmeme ho z vývaru společně s kolečky mrkve a necháme vychladnout.
-
3
Mezitím si připravíme omáčku. Vinný ocet zředíme 4 lžícemi vody a vlijeme do mixéru. Přidáme toastový chléb, petržel a bazalku, olej a sardelovou pastu, trochu cukru, sůl a pepř, bílé víno, rozmixujeme dohladka.
-
4
Vystydlé maso nakrájíme na kostičky, vmícháme vařenou mrkev a celé přidáme do mísy s čínským zelím. Na závěr zalijeme zelenou omáčkou a promícháme.